Author
Richard Bieringa
Role
Technical Consultant

Gebruik je VWO? Test sneller en makkelijker met onze Chrome extensie

Published:16 June 2017
Reading time:5 minutes

Als online marketeers willen wij continu weten wat de beste landingspagina is, welke elementen de effectiviteit ten goede komen en hoe we meer online groei kunnen realiseren voor onze klanten. Bij ClickValue gebruiken we Visual Website Optimizer (VWO) voor het opzetten van AB-testen en uitvoeren van experimenten. Een goede tool, alleen er ontbreekt een belangrijke functionaliteit: het direct weergeven en kunnen wisselen tussen de varianten die op dat moment online actief zijn. Onze technische consultants Daan van Ingen en Richard Bieringa bouwden daarom zelf een Chrome extensie die dit wel mogelijk maakt.

 

Waarom wil ik dit?

  • Browse experimenten zoals je gebruikers dat ook doen
  • Zie direct of VWO actief is: inloggen en naar de backend gaan is niet meer nodig
  • Wissel snel en direct tussen de lopende varianten van experimenten
  • Omdat je het gratis en voor niets van ons mag gebruiken
  • Omdat het je leven makkelijker maakt en tijd bespaart

ClickValue's VWO Chrome extension

Wat is ClickValue’s VWO Chrome extension?

VWO actief of niet?

Bij AB-testen draaien er minstens twee experimenten op een pagina. Bij variant A is de kleur van de pagina bijvoorbeeld wit, bij variant B groen. Door deze twee varianten AB te testen kunnen wij achterhalen welke variant effectiever is.

In de tool van VWO is het mogelijk te zien of – en zo ja, welke – experimenten er op dat ogenblik actief zijn. Om dat te zien moet je echter wel inloggen, en naar de backend gaan. Tijdrovend en onhandig. Met de VWO Chrome extension van ClickValue hoef je voortaan niet meer naar de backend. Met de extensie zie je direct of VWO actief is. De onderstaande afbeelding toont hoe dat er in de praktijk uit ziet.

Schakelen tussen varianten

Voor developers biedt ClickValue’s VWO Chrome extension veel voordelen. Naast het feit dat je met de extensie direct kunt zien of de test draait, kun je direct wisselen tussen de verschillende varianten.

Als je als normale bezoeker op een pagina komt, kom je willekeurig op een van de varianten terecht. Als je eenmaal Variant A gezien hebt, zul je nooit meer Variant B te zien krijgen. Voor developers betekent dat doorgaans incognito-schermen en pagina’s oproepen totdat je de variant te zien krijgt die je op dat moment wilt. Met deze Chrome extensie is het nu mogelijk direct te wisselen tussen de actieve varianten. Met een druk op de knop schakel je van Variant A naar Variant B en weer terug. Het debuggen, analyseren en verbeteren van je experiment is daarmee vele malen makkelijker geworden.

ClickValue's VWO Chrome extension

Technische specificaties ClickValue’s VWO Chrome extension

Hieronder staan de technische specificaties van onze extensie. Goed nieuws, voor iedereen kan VWO makkelijker worden in gebruik. En dat volledig kosteloos. Onze extensie is gratis te downloaden en te gebruiken. No strings attached.

We zijn ondertussen druk bezig met de verdere ontwikkeling en uitbreiding van de extensie. Download nu en mis geen enkele functionaliteit.

Download nu gratis de VWO Chrome extension van ClickValue!

Author
Richard Bieringa
Role
Technical Consultant
Schedule a CRO audit session
If you're planning optimising your CRO process, one of our experts will discuss your goals and strategies to help you grow
Schedule CRO audit

Drop us a line!

Curious how we could help? Feel free to get in touch. We'd love to hear what you're up to.